קטגוריות
Uncategorized עוגיות

מתכון לסהרוני שקדים מתכון מעולה

  סהרוני שקדים מהמתכון המעולה של קרין גורןמאת מרים משה המרכיבים- 200 גר’ חמאה רכה או מחמאה 100 גר’ אבקת סוכר 200 גר’ קמח שקדים – 2 כוסות מדידה  – תלחצו לרכישה 250 גר’ קמח רגיל (2 כוסות פחות כף גדושה ) כפית  אבקת אפייה (שקית וניל או גרידת לימון להוסיף כאופציה ) קורט מלח […]

קטגוריות
עוגיות

כמה קל להכין עוגיות טחינה שיהיה לנשנוש כל השבת

כמה קל להכין עוגיות טחינה שיהיה לנשנוש כל השבת מאת – Shelley Velikson Koren המרכיבים – 200 גרם חמאה רכה 3 כוסות קמח שקית אבקת אפייה כוס סוכר כוס טחינה גולמית אופן ההכנה –  בקערת המיקסר נשים את כלל מרכיבי העוגיות ונחיל לערבב. נעבד את המרכיבים מינימום זמן עד אשר מתקבל בצק רך. בשלב הזה […]

קטגוריות
עוף

החורף חזר ובגדול – מתכון לחמין מקרוני לשבת חורפית

  חמין עוף מקרוני זה סיר מטורףףף החורף חזר ובגדול – מתכון לחמין מקרוני לשבת חורפית אמא’לה… מזה הדבר הזה כמה שזה יוצא טעים מאת –Sheila Urieli את החמין שמים על פלטת שבת . אחר כך הופכים ומגישים. המרכיבים- חבילה מקרוני – ספגטי עבה 4-5 שוקיים /כרעיים /פרגיות בטטה גדולה פרוסה גמבה פרוסה 2 תפוחי […]

קטגוריות
סלטים צמחוני ראש השנה

מתכון סלט תירס של מסעדות

זה הסלט תירס פטריות שמוגש במסעדות מזרחיות ובאולמות אירועים המרכיבים קופסה תירס מסוננת קופסה פטריות מסוננת גמבה 2 מלפפונים חמוצים שמיר 2-3 כפות מיונז פלפל שחור מלח אופן ההכנה – קוצצים את השמיר מוסיפים לקערה את התירס ופטריות. חותכים את הגמבה לקוביות קטנות. מלפפונים חמוצים לקוביות. מערבבים יחד את הכל  

קטגוריות
טבעוני

מרק עדשים מחמם ומנחם – טעים בטירוף!

מרק עדשים מחמם ומנחם – טעים בטירוף! מאת – אתי אסתי זוהר המרכיבים –  כוס עדשים כתומות כוס עדשים ירוקות בצל גדול קצוץ 2 גזרים תפוח אדמה 3 גבעולי סלרי  לתיבול: כף מרק עוף רבע כפית כורכום כפית שטוחה פפריקה קורט פלפל לבן מלח לפי הטעם אופן ההכנה –  תחילה נשרה את העדשים כ10 דק’ […]

קטגוריות
Uncategorized

פשטידת כרובית דיאטטית – ללקק את האצבעות !

  יאמי, יאמי, איזה כייף ואיזה טעים ואיזה לא משמין בכלל ואפילו פרווה. פשטידת כרובית דיאטטית! ללקק את האצבעות המרכיבים- כרובית בינונית 3 כפות קמח (לא שמנה איזה כוסמין מעולה ) 3 כפות כמויונז או מיונז רגיל שקית אבקת אפייה מלח פלפל שחור 4 ביצים אופן ההכנה – לבשל ראש כרובית או שקית כרובית קפואה […]

קטגוריות
עוגות

עוגת תפוחי עץ אליפות בקלי קלות

עוגת תפוחי עץ אליפות בקלי קלות מאת – שולה שופינסקי המרכיבים –  6-8 תפוחים ירוקים גרידה ומיץ מלימון אחד 3 ביצים שקית סוכר וניל כפית מחית וניל איכותית (אם יש) 3/4 כוס סוכר 100 גרם חמאה מומסת חצי כוס חלב כוס קמח תופח אופן ההכנה –  להכנת העוגה נתחיל בקילוף וחיתוך התפוחים לפרוסות יחסית דקות. […]

קטגוריות
טבעוני סלטים

סלט שומר של חורף לשולחן השבת

      סלט שומר של חורף לשולחן השבת מאת – מאיה בוטראשווילי המרכיבים –  2-4 שומרים תפוז מקולף וחתוך לקוביות חופן כוסברה/פטרוזיליה קצוצה מיץ מ2 לימונים 2 כפות תשמן חצי כפית סוכר מלח לפי הטעם   אופן ההכנה –  זה סלט נהדר להכין לארוחת השבת. תחילה נחתוך את השומרים באיזו צורה שתאהבו אבל שיהיה […]

קטגוריות
Uncategorized עוגות

מאחת יוצא שלוש – בלילה אחת 3 עוגות שונות

מאחת יוצא שלוש בלילה אחת 3 עוגות שונות בוחשים ולתנור מלי ארביב בן הרוש   לחמם תנור ל180 מעלות אפיה של 30-35 דקות בערך המרכיבים- 4 כוסות קמח 1 כוס סוכר 2 כוסות מיץ תפוזים 1 1/4 כוסות שמן 4 ביצים 2 שקיות אפיה 2 שקיות סוכר וניל כפית סודה לשתיה אופן ההכנה – במיקסר […]

קטגוריות
עוגות

עוגת תפוחים בשכבות כמו של פעם

עוגת תפוחים בשכבות כמו של פעם מאת – חני קונאשוילי המרכיבים –  10 תפוחים ירוקים חצי כוס סוכר מיץ מלימון אחד כפית קינמון לבצק: 5 חלמוני ביצה 1 מחמאה כוס מיץ תפוזים כף תמצית וניל 2 וחצי כוסות קמח תופח 3/4 כוס סוכר אופן ההכנה –  תחילה נכין את תערובת התפוחים. נקלף את התפוחים ונחתוך […]

Exit mobile version