על שולחן השבת באופן קבוע מאפה קציצות וחצילים משגע מהמטבח הטורקי מאת – Ariella Goldman המרכיבים – תבנית פיירקס 24/26 לקציצות : חצי קג בשר צלעות טרי טחון עם השומן שלו חצי צרור פטרוזיליה קצוצה דק בצל קצוץ דק 2 שיני שום כתושות 1 ביצה חופן פירורי לחם 4 כפות מי סודה מלח ופלפל שחור […]
נהדר לשבועות שיפודי חצ’פורי עם סולוגוני מאת – חני קונאשוילי המרכיבים – 3 כוסות קמח כפית שמרים יבשים כפית סוכר רבע כוס שמן 1 וחצי כוסות מים פושרים כפית מלח גבינת סולוגוני (אם אין סולוגוני אפשר גבינת חמד או צפתית או מוצרלה) אופן ההכנה – במיקסר לערבב את הקמח הסוכר והשמרים. להוסיף כוס מים ולהתחיל […]
כדור שוקולד קפוא מאת – אלה לבייב המרכיבים – מקלות ארטיק 2 שרוולי ביסקוויט מפוררים 200 גרם חמאה 100 גרם שוקולד מריר 100 גרם שוקולד חלב 2 כפות נוטלה לציפוי: 200 גרם שוקולד מכל סוג שתרצו(מריר/חלב/לבן) 20 גרם חמאת קקאו אופן ההכנה – להכין את כדורי השוקולד, לשבור את הביסקוויטים, אליהם להוסיף את החמאה והשוקולד […]
פוטטוס הכי טעימים בעולם באחריות מתאים לשבועות או לכל יום או חג מאת – Galit Ben Aharon המרכיבים – 8-10 תפוחי אדמה מזן איכותי כפית סודה לשתייה רבע כוס שמן מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם כף שטוחה פפריקה מתוקה כף מיונז אופן ההכנה – דבר ראשון מחממים תנור על חום עליון ותחתון ל180 מעלות […]
עוגה בחושה עם קרם גבינה לבנה מאת – Judy Palti המרכיבים – כוס מידה של שתייה חמה לעוגה הבחושה: 2 כוסות קמח 1 שקית אבקת אפייה 3 ביצים 3/4 כוס סוכר חצי כוס שמן שליש כוס מים חמים 1 שקית סוכר וניל 1 כף מיץ לימון גרידה מלימון שלם לקרם הגבינה: 250 גרם גבינה לבנה […]
חצ’פורי גבינות מאת – רלי רלית ואזנה המרכיבים – לבצק: קילו קמח כף מלח כפית סוכר רבע כוס שמן כף וחצי שמרים 2 וחצי כוסות מים פושרים למילוי הגבינות: (אפשר למלא בכל סוג של גבינות שיש בבית) גביע קוטג’ קובייה גבינה בולגרית קובייה גבינה צפתית חופן גבינה צהובה מגוררת כפית שום כתוש חופן שמיר קצוץ […]
אורז מטוגן עם ירקות בסגנון תאילנדי מאת – אילנה לוי המרכיבים – 2 כוסות אורז בצל קצוץ גזר מגורד גמבה אדומה פלפל חריף כפית מלח חצי כפית ג’ינג’ר 2 כפות רוטב סויה אופן ההכנה – בסיר עם שמן לטגן בצל קצוץ דק עד הזהבה. להוסיף את האורז כאשר הוא שטוף ומסונן ממים. לטגן על […]
מתכון לצלי בקר אליפות לשבת
מתכון לצלי כתף מאת – אלינור כירי יוסף המרכיבים – נתח צלי כתף מספר 5 2 בצלים חתוכים לרצועות 3 עלי דפנה 5 גרגירי פלפל אנגלי כפית כורכום כף אבקת מרק פטריות כף סילאן מלח ופלפל שחור לפי הטעם אופן ההכנה – את נתח הבשר בישלתי בסיר לחץ שעה. לאחר שהתקרר במקרר פרסתי לחתיכות . […]
עוגות שמרים קראנץ’ מעולות !!! 5 רולדות רצוי להכין בצק ללילה במקרר מאת – אבי יצחקי המרכיבים – קילו קמח כף אבקת אפייה 2 כפות שמרים יבשים 20 גרם (או טריים 60 גרם) 4 ביצים 160 גרם סוכר 2/3 כוס 200 גרם שמנת של פעם חצי כוס חלב + שתי כפות 200 גרם חמאה […]
תבשיל של קציצות פרגית מתכון לקציצות פרגית מאת – יעל כהן המרכיבים – לקציצות: חצי קילו פרגית טחונה 1 בצל לבן קצוץ דק דק מעט עלי סלרי קצוצים דק חופן כוסברה קצוצה חופן פטרוזליה קצוצה מלח ופלפל שחור לפי הטעם חצי כפית כורכום חצי כפית כמון חצי כפית פפריקה חריפה כפית פפריקה מתוקה מעט תבלין […]
