סלט ירוק מאת – Maayan Fogel המרכיבים – עלים ירוקים סלונובה חופן עגבניות שרי תפוחים ירוקים חופן תאנים רוטב: מיץ מלימון אחד מיץ מחצי תפוז מעט בלסמי מעל הכל: פקאן סיני אופן ההכנה – את העלים נשטוף ונייבש. את השרי והתאנים נחתוך לרבעים, ואת התפוחים לפרוסות דקות. נערבב את כל מרכיבי הרוטב. ונשים בקערה […]
עוגת החג עוקץ הדבורה מהממת
עוקץ הדבורה מאת – Dorit Ohayon המרכיבים – 4 ביצים 1 כוס סוכר 1 וחצי כוס קמח חצי כוס חלב 50 גרם חמאה מומסת 1 סוכר וניל 1 אבקת אפייה לקצפת: 1 שמנת מתוקה 500 מ”ל 2 כוסות חלב (חד פעמי קר) 2 פודינג וניל לסירופ דבש: 2 כפות דבש 2 כפיות נס קפה 2 […]
פשטידת גבינות ואיטריות מאת – קובי חלפון המרכיבים – חבילת אטריות גביע קוטג’ גביע גבינה לבנה גביע שמנת חמוצה 200 גרם גבינת עמק מגורדת 3 ביצים מעט מלח ופלפל שחור אגוז מוסקט כפית שום כתוש אופן ההכנה – מבשלים את חבילת האטריות כמה דק ומסננים. מערבבים בקערה את כל שאר המרכיבים לעיסה אחידה […]
כרוב כבוש מאת – קטרינה יוחננוב המרכיבים – ראש כרוב 2 גזרים גמבה שני צבעים פלפל חריף כמה עלי דפנה פלפל אנגלי לתחמיץ: ליטר מים רותחים כף שמן כף חומץ כף מלח חצי כף סוכר אופן ההכנה – להכנת התחמיץ נשים בסיר את כל מרכיביו ונביא לרתיחה. את הירקות נחתוך ונשים בצנצנת. כאשר התחמיץ מוכן […]
אין כמו בטטות מתאים לשבועות מאת – קטרינה יוחננוב המרכיבים – 4 בטטות חבילת פטריות פרוסות בצל קצוץ שמנת לבישול גבינה צהובה מגורדת מעט מלח פלפל שחור גרוס טימין יבש אופן ההכנה – מטגנים את הבצל מעט, אחרי זה מוסיפים את הפטריות. אחרי שהפטריות מטגנות מעט מוסיפים את השמנת והתבלינים, מבשלים מספר דק’ ומכבים. בינתיים […]
פשטידת קישואים ופטה קלילה להכנה מאת – ריקי כהן המרכיבים – 4-5 קישואים בינוניים (שטופים לא צריך לקלף)200 גרם גבינת פטה100-150 גרם גבינה מגורדת שואהבים (מוצרלה,גאודה,אמנטל)בצל גדול קצוץ מטוגן במעט שמן זיתכוס קמח (140 גרם)כפית גדושה אבקת אפייהחצי כוס שמן4 ביציםמעט מלח ופלפל שחור כפית אבקת מרק ירקות/עוףקצת שמיר קצוץ (לא חייב)אופן ההכנה –בקערה מגרדים […]
עוגת שוקולד קלה מאת – Yardena Masilker המרכיבים – 4 ביצים 1 כוס סוכר חצי שמנת מתוקה חצי כוס שמן 1 כוס קמח תופח 1 כוס שוקולית לציפוי: 100 גרם שוקולד מריר חצי שמנת מתוקה אופן ההכנה – להקציף את הביצים עם הסוכר היטב כ 5 דקות לקצף בהיר. להוסיף את שאר המרכיבים לערבב היטב […]
עוגת לוטוס בחושה שבת שלום
עוגת לוטוס בחושה מאת – Hagit Nohema המרכיבים – 2 תבניות אינגלישקייק 3 ביצים L כוס סוכר קורט מלח 2 כפיות תמצית וניל 2 כפות ממרח לוטוס 1/2 כוס שמן 250 מ”ל שמנת צמחית 2 כוסות קמח תופח לציפוי: 3 כפות לוטוס מומס לפיזור: עוגיות לוטוס טחונות אופן ההכנה – להקציף את הביצים (שלמות) עם […]
עוגת לייקח מאת – שרה בני המרכיבים – 6 ביצים מופרדות חצי כוס סוכר 3 כפות שמן סוכר וניל מעט תמצית וניל חצי כוס סוכר כוס וחצי קמח תופח אופן ההכנה – את החלבונים מקציפים עם חצי כוס סוכר עד קצף לבן ויציב. מוסיפים את השמן, סוכר הוניל ותמצית הוניל. בקערה נפרדת מקציפים את החלמונים […]
צלעות טלה על תפוחי אדמה זו המנה שגרפה הכי הרבה מחמאות השבת מאת – אילנית כרבי המרכיבים – צלעות טלה 7 תפוחי אדמה חתוכים לחצי 2 בצלים כף שטוחה כורכום כף א.מרק עוף מעט פלפל שחור כפית כוסברה יבשה כפית בזיליקום יבש חצי כוס שמן זית אופן ההכנה – בתבנית עם נייר אפייה נשים את […]