קטגוריות
Uncategorized דגים לביבות קציצות

קציצות טונה זה פשוט וקל

קציצות טונה, פשוט, קל וטעים והילדים טורפיםםםם… מאת – Sharona Malayev המרכיבים –  2 קופסאות טונה (בשמן או במים) 3 ביצים m (או 2 L) חצי צרור כוסברה קצוצה דק דק בצל בינוני קצוץ דק מלח,פלפל שחור (מי שאוהב/ת אפשר קצת בהרט) 2-3 כפות פירורי לחם אופן ההכנה –  לאחר שפתחנו את הטונה וסיננו , […]

קטגוריות
Uncategorized חגים חלבי עוגות

היא ממש מיוחדת – עוגה פריכה עם אגוזים וקצפת

עוגת שכבות בצק פריך עם אגוזים וקצפת מאוד מיוחדת וגם טעימה אני ממליצה ! מאת – Shani Ben Shimol המרכיבים –  לבצק: 100 גרם חמאה או מחמאה חצי כוס סוכר 3/4 + 1 כוס קמח תופח ביצה 150 גרם אגוזי מלך קצוצים אני שילבתי גם אגוזי לוז לקרם: 2 שמנת מתוקה 2 כפיות נס קפה […]

קטגוריות
Uncategorized בשר חגים לביבות

פסטל תפוח אדמה ובשר אין טעים מזה

פסטלים תפוחי אדמה ממולאים בבשר ( מומלץ להכין בפסח) מאת – אילנה לוי המרכיבים –  לפירה: 6 תפוחי אדמה חצי צרור פטרוזיליה וכוסברה קצוצה מיץ סחוט מחצי לימון 3 ביצים 3/4 כוס קמח מצה עבה 3 כפות קמח תפוחי אדמה כפית מלח חצי כפית פלפל שחור גרוס חצי כפית פלפל לבן גרוס כף אבקת מרק […]

קטגוריות
טבעוני צמחוני

אדומה ומתוקה , כי אין על העגבנייה! כל מה שרציתם לדעת וגם מתכונים

  עגבניות . נתחיל מהעובדה המדהימה שעגבנייה היא בכלל פרי! מרבית מן “הירקות” שאנו אוכלים, מבחינת ההגדרה הבוטנית הם בכלל פירות על פי האופי הביולוגי שלהם . עגבנייה היא פרי הפורה מן הפרח, ולכן נחשבת כפרי , אך באופן מסורתי נכללת כמו לירק. מגוון רחב מאד (מאד!) של זני עגבניות בעולם , הערכה היא שיותר […]

קטגוריות
Uncategorized עוגות עוגיות

חטיף כמו טעמי ביתי – כמה שזה טעים

  ממתק פצפוצי אורז מאת – חני קונאשוילי המרכיבים –  200 גרם שוקולד מריר 8 כפות סילאן 2 כפות גדושות חמאת בוטנים (עדיף עם חתיכות בוטנים) 4 כוסות גדולות של פצפוצי אורז 150 גרם שוקולד 3 כפות גדושות חמאת בוטנים חופן ברס אגוזי לוז (אגוזי לוז שבורים ומסוכרים) אופן ההכנה –  בקערה לשים 200 גרם […]

קטגוריות
Uncategorized חגים חלבי צמחוני

מאפה פשטידת בורקס גבינות מעלף

בורקס גבינות מעלף מבצק פילאס מאת – ישראלה אזולאי המרכיבים – בצק פילאס תורכי (600 גרם) מופשר לילה במקרר חופן שומשום וקצח 1 ביצה טרופה למילוי הגבינות: 1 גבינת שמנת טבעית 25% (השתמשתי בנפוליון) 1 גבינה לבנה 5%( 250 גרם) גביע שמנת חמוצה (200 גרם) 200 גרם גבינה צהובה מגורדת 150 גרם בולגרית מגורדת 2 […]

קטגוריות
Uncategorized חלבי טבעוני צמחוני

מקרונה בסלסה – ספגטי אדום הכי טעים שיש

ספגטי אדם מאת – תהילה ימין המרכיבים –  חבילת ספגטי 500 גרם חצי כוס שמן (חדפ קר) בצל בינוני חתוך לקוביות 2 כפות גדושות פפריקה מתוקה בשמן מעט פפריקה חריפה 2 כפות גדושות רסק 28% כף שטוחה שום כתוש חצי כף מלח אופן ההכנה –  את חבילת הפסטה 500 מבשלים במים רותחים עם מעט מלח. […]

קטגוריות
Uncategorized טבעוני סלטים צמחוני

שעועית ירוקה מוקפצת תענוג

שעועית מוקפצת עם ברוקולי וזוקיני מאת – מורן תורג’מן המרכיבים – חבילת שעועית קפואה שטופה כפית שום כתוש 2 זוקיני פרוס פרחי ברוקולי מעט מלח רבע כפית פפריקה מעושנת מעט טריאקי כפית סילאן מעט סוייה רגילה מעט סויה מתוקה חופן שומשום אופן ההכנה –  במחבת רחבה לשים שמן וכפית מלאה של השום הכתוש, ולהוסיף את […]

קטגוריות
Uncategorized

ט”ו בשבט בפתח – קבלו מתכון לעוגת פירות יבשים ואגוזים טעימה מאוד

  טו בשבט ממשמש ובא ואיתו עוגת פירות יבשים ואגוזים טעימה מאוד וקלה להכנה עוגת פירות יבשים לט”ו בשבט מאת – רוחלה אילון המרכיבים- 150 גרם אגוזי לוז טבעיים (שלמים לא קלויים) 50 גרם שקדים שלמים (לא קלויים) 200 גרם תערובת פירות יבשים קצוצים קטן (צימוקים משמשים תמרים תאנים חמוציות ) 100 גרם סוכר 170 […]

קטגוריות
Uncategorized

הכנתי את הבורקס בשר של האולמות אירועים

זה מתכון ממש פשוט אבל כם המשפחה אוהבת מאת חגית כהן 2 רולדות המרכיבים- חבילת בצק עלים  תערובת של בשר טחון- בשר טחון כחצי קילו 2 בצל קצוץ 2 שיני שום כתוש תבלינים לפי טעם- בהרט כמון מלח פלפל שחור פטרוזיליה אופן ההכנה- נטגן בצל ואחר כך נוסיף את הבשר .לערבב עם כמה דקות עם […]

Exit mobile version