קובה דלעת מאת – קרנית ואבי טויל המרכיבים – למעטפת: 2 כוסות סולת 1 כוס מים 2 כפיות שמן 1 כפית מלח למלית הבשר: חצי קילו בשר טחון בצל קצוץ מלח ופלפל שחור לפי הטעם כפית בהרט למרק: בצל גדול קצוץ קוביות דלעת צרור כרפס קצוץ כף פפריקה אדומה כף מרק עוף 2-3 כפות רסק […]
קציצות מחשי לצד הקוסקוס של יום שישי, כל בית תוניסאי מכיר מאת – Shirly Shila Maman המרכיבים – 500 גרם עוף טחון חופן כוסברה ופטרוזיליה קצוצות עגבנייה מגורדת 2 שיני שום כתושות בצל קצוץ מעט לחם סחוט (אוהבת את החלה, כ-2 פרוסות) 2 כפות קמח או סולת פפריקה פלפל שחור מלח מעט כורכום מעט […]
סופריטו עוף מאת – אילנית כרבי המרכיבים – 3-4 תפוחי אדמה רבע כוס שמן קילו עוף ( כרעיים, שוקיים או גם יחד מה שאוהבים ) מלח ופלפל שחור לפי טעם כף סילאן אופן ההכנה – נחתוך את תפוחי האדמה לקוביות , נמליח ונטגן בשמן עמוק . נשים שמן בסיר ונטגן את העופות (לאחר שניקינו היטב) […]
שניצל עם צ׳יפס מתנפח , הכי פשוט הכי טעים! מאת – Natali Juma המרכיבים – מתכון לצ’יפס המתנפח : 3 תפוחי אדמה חתוך דק (סכין או מנדולינה לא משנה) 3/4 כוס קמח ביצה כפית מלח שקית אבקת אפייה חצי כוס בירה לבנה רבע כפית כורכום אופן ההכנה – בקערה לערבב עד לעיסה חלקה בלי גושים […]
סלט כרוב אדום במיונז מאת – גולדי רחל זגורי המרכיבים – 1 כרוב סגול קטן או 1/2 כרוב סגול גדול 3/4 כפית שטוחה מלח 3 כפות גדושות מיונז לייט איכותי (אפשר גם 2 כפות, תתחילו עם 2 ותראו אם חסר לכם) 3 כפות מיץ לימון 1 כפית סילאן או מייפל (לא סוכר ולא דבש) – […]
רולדה ללא גלוטן המרכיבים – 6 ביצים שקית אינסטנט וניל לקצפת – 2 אריזות שמנת מתוקה כוס חלב שקית אינסטנט פודינג וניל ריבת חלב אופן הכנה – להקציף חלבונים לקצף להן להוסיף בזירזוף את החלמונים ,ואז את האינסטנט פודינג. לשמן נייר אפייה על תבנית גדולה של התנור. להעביר הבלילה לתבנית וליישר אפייה 170 מעלות […]
סלט שומר בישבש
בלט שומר וגזר טעים טעים בישבש המרכיבים – 2 יחידות שומר 3 גזרים 1גמבה ירוקה 1 גמבה אדומה 1 קולורבי מלח לימון חומץ אופן ההכנה- לחתוך הכל לגפרורים דקים. לערבב בכוס מיץ מלימון אחד רבע כוס שמן זית כפית שום כתוש רבע כוס חומץ מלח לפי טעם לערבב טוב ולשפוך על הירקות המתכון של […]
בורקס תרד וגבינות מאת – Natasha Kharnam המרכיבים – אריזת בצק עלים 400 גרם תרד טרי 150 גרם גבינת פטה 150 גרם גבינת קוטג ‘ 150 גרם גבינה צהובה מגורדת 1 בצל מלח ופלפל שחור לפי טעם ביצה חופן שומשום אופן ההכנה – הפשירו את הבצק על המדף התחתון של המקרר למשך הלילה. קוצצים דק […]
פאי סביח זה משהו לא רגיל !
פאי סביח זה טעים אש מרכיבי הסביח אבל בתוך בצק פריך מאת – שירן אליהו הראל המרכיבים– לבצק- 3 כוסות קמח כפית שטוחה מלח שני שליש כוס שמן כוס מים רותחים מילוי – טחינה ביצים קשות 1-2 חציל מטוגן כחצי כוס גרגרי חומוס תפוח אדמה מבושל פטרוזיליה אופן ההכנה – בצק- מערבבים את כל החומרים […]
עוגת שמנת אפויה וטעימה 10 דקות הכנה המרכיבים- 3 גביעי שמנת חמוצה רגילה 2 סוכר וניל 4 ביצים גדולות 4 כפות פודינג וניל 3 כפות גדושות קורנפלור כוס סוכר ציפוי – שמנת מתוקה כוס חלב אינסטנט פודינג וניל אופן הכנה – להקציף חלבונים עם סוכר בקערה נפרדת להוסיף שמנת חלמונים וניל ,פודינג וקורנפלור. לערבב […]