תבשיל קינואה, מקור עשיר למגוון ויטמינים ומינרלים, עשירה במגנזיום, אשלגן , אבץ ברזל ועוד… סיבות טובות להתחיל לאכול קינואה החל מלהכין כתוספת לסלט ולהכנת תבשיל. מאת – צביה אורן המרכיבים- 2 כוסות קינואה, מושרים ללילה במים. למחרת לשטוף היטב ולסנן. מעבירים לסיר, עם 3 כוסות מים מהברז, 1/2 כפית כורכום 3 כפיות מלח ורוד הימלאיה. […]
לחם שום מאת – Stephanie Elizur המרכיבים- 6 כוסות קמח שתי כפות סוכר שתי כפיות מלח שתי כפות שמרים יבשים בערך 2 כוסות מים ארבע שיני שום כתוש ארבע כפות שמן זית לממרח שום- לערבב יחד חצי צרור פטרוזליה קצוץ דק מאוד חצי כוס שמן זית שתי כפות שום כתוש חצי כפית מלח אופן […]
כדורי אלפחורס כמה שזה טעיםם מתכון מאת – שירן נקש בנוז כדורי אלפחורס המרכיבים- פתי בר 200 גרם 2 אריזות שמנת מתוקה 4 כפות ריבת חלב 100 גר שוקולד לבן ריבת חלב למילוי קוקוס אופן ההכנה – לטחון את הפתיבר דק דק להרתיח 2 שמנת מתוקה להוסיף 4 כפות ריבת חלב ושוקולד לבן לחכות שימס […]
פבלובה! מתכון שתמיד מצליח מאת – אודליה שושני מחממים מראש תנור ל100 מעלות -מצב אפייה טורבו המרכיבים- כוס חלבונים (חד״פ שקוף) 2.5 כוסות סוכר 1 סוכר וניל אופן ההכנה- מקציפים במהירות נמוכה את החלבונים עד ליצירת קצף ובועות . מוסיפים בהדרגה את הסוכר ולאחר מכן את הסוכר וניל. מגבירים את המהירות להכי גבוהה בערך […]
“רק” ממולאים, אבל תלקקו את האצבעות 👌👌👌 מאת – אילת אליהו המרכיבים – בצל 2 עגבניות כרבע קילו או יותר בשר טחון כוס אורז שטוף עגול או יסמין קופסה רסק קטנה פפריקה מלח ,פלפל בהרט פלפלים אופן ההכנה – לטגן בצל עד להזהבה, להוסיף 2 עגבניות חתוכות לקוביות, לטגן עוד כדקה,להוסיף בשר טחון כרבע […]
פנקייקים שמנמנים ומעולים, תמיד נחטפים – מתכון מאת – פזית גאלם המרכיבים- 1 כוס קמח תופח 3 כפות סוכר קורט מלח לערבב יחד. להוסיף – 1 ביצה L 4 כפות שמן 1 גביע יוגורט 1/2 כוס חלב לערבב טוב עד למרקם סמיך אבל לא מדי, כמו טחינה. אופן ההכנה- לחמם מחבת, שימון קל,בעזרת מצקת להעביר […]
עוגת ביסקויטים עם שוקולד לבן מאת – רויטל בן חמו 10 דקות והעוגה המעלפתתתת הזו מוכנה 😊😊 עוגת פתי בר ושוקולד לבן😋😋 והטעםםםם ???לא תאמינו כמה שהיא טעימה עוגת פתי בר ושוקולד לבן😋 (מתוך רגע מתוק)תבנית מרובעת 25×25 המרכיבים – חבילה פתי בר גביע מסקרפונה/גבינת שמנת שמנת מתוקה 3 כפות אבקת סוכר כף אינסטנט […]
בבקה מעלפת – שוקולד השחר
בבקה לשבת קלה וטעימה עם שוקולד השחר מתכון מאת – מירי בר-משיח בבקה שמרים שוקולד ♥️ המרכיבים- 3 כוסות קמח חצי שקית משפר אפייה כף שמרים יבשים 5 כפות סוכר 2 כפיות תמצית וניל ביצה אחת 1/4 כוס שמן 3/4 כוס מים אופן ההכנה – לערבל במיקסר 10 דק את כל המרכיבים. לשמן קערה ולהתפיח. […]
עוגיות שוקולד קלות ומהירות מאת – אילנה לוי המרכיבים – 5 כפות מלאות של ממרח שוקולד איזה שרוצים 2.5 כוסות קמח לפי כוס מידה 3 ביצים 2-3 כפות מים אופן ההכנה – בקערה לערבב את השוקולד להוסיף את הקמח, הביצים והמים . לערבב עם כף ולהניח במקרר לחצי שעה כדי שיהיה קל ליצור כדורים. להוציא […]
קובה חמוסטה מאת – אילנה לוי המרכיבים+אופן ההכנה – הבצק: 2 כוסות בורגול דק (ג’ריש) קילו סולת כף מלח כ 2 כוסות בקערה עם מים להשרות את הבורגול לחצי שעה. לשטוף היטב ולסחוט. להוסיף את הסולת, המלח והמים בהדרגה עד שהבצק מתחיל לתפוס ולהתגבש. ללוש היטב, לכסות ולהניח למנוחה ל- 10 דקות. ללוש היטב שוב. […]