מתכון לכדורי עוף סיני חמוץ מתוק מאת – enat yedgar המרכיבים– חצי קילו חזה עוף , כף סויה כף רוטב צ׳ילי מתוק לבלילה כוס קמח תופח 3/4 כוס מים קרים קורט מלח אופן ההכנה – מערבבים בקערה את הקמח והמלח ומוסיפים את המים בהדרגה עד שנוצרת בלילה סמיכה (לא בצק ) נותנים לנוח […]
תבשיל דג טונה חלומי לשבת
סיר לשבת של דג טונה מאת – בתאל פרץ. המרכיבים – חצי קילו או יותר דג טונה(אפשר כל דג אחר ) 1 גמבה 1 פלפל חריף/פלפלים חריפים יבשים 1 גזר 1 תפוא חופן גרגירי חומוס מבושלים /או פול ירוק קפוא כף וחצי פפריקה מרוקאית בשמן כף כורכום חצי כף מלח חצי כף כמון חצי צרור […]
קציצות עוף וירק מאת – אביבה ממן המרכיבים – חצי קילו חזה עוף טחון/או קצוץ דק 1 גזר 2 תפוחי אדמה 1 בצל חצי צרור כוסברה ופטרוזליה חצי כוס פרורי לחם 2 ביצים מלח ופלפל שחור אופן ההכנה – לגרד בפומפיה או לטחון את הירקות , לערבב הכל לעיסה אחת . להכניס למקרר לחצי שעה […]
עוגת תפוחים שבת שלום מאת – Mazi Michael המרכיבים – 3 תפוחים גדולים 2 כפות סוכר חום 2 כפיות קינמון לחתוך את התפוחים לקוביות קטנות ולערבב יחד בקערה נפרדת : 3 ביצים גדולות או ארבע קטנות כוס סוכר כוס שמן 2 כוסות קמח תופח אופן ההכנה – לערבב את המרכיבים, ולהוסיף לתפוחים. לאחר מכן להכניס […]
עוגת היער השחור
המתכון מאת -סילביה פינוקים מהמטבח שלי עוגת היער השחור מתכון נוסטלגי של עוגה מרשימה וטעימה, שמורכבת משכבות עוגת שוקולד רטובה ועסיסית, במילוי רוטב דובדבנים וקצפת וניל מפנקת ,מקושטת בתלתלי שוקולד מריר על השלב הזה ניתן לדלג ניתן להשתמש בדובדבנים רגילים או אמרנה אבל אין כמו להכין רוטב דובדבנים ביתי מתוק ומפנק שהוא חלק מהמתכון המקורי […]
טרבדוס – ממתק משגע בדבש מאת – Vered Alma Jacobson המרכיבים- לבצק 3 כוסות קמח מנופה 1/2 כוס שמן קנולה 1/2 כוס מים שקית אבקת אפיה 100 גרם חמאה/מחמאה למילוי- 100 גרם אגוזי מלך קצוצים 50 גרם פיסטוקים קצוצים שליש כוס סוכר כפית קינמון 5 טיפות מי ורדים גרידת לימון מלימון אחד אופן ההכנה – […]
עוגיות סולת מהמטבח הטורקי , קלות וטעימות – מאת – ירדנה ג’נאח היישר מטורקיה המרכיבים – לבצק : 1 ביצה 1 כוס שמן 1 גביע יוגורט (לא משנה אחוזים)/קרם קוקוס לפרווה 1 כוס סולת 2 סוכר וניל 1 כפית מיץ לימון 2 כוסות קמח 1 אבקת אפיה למילוי העוגיה : כוס וחצי שקדים , בוטנים,פיסטוק […]
מתכון פגזי מובטח – עוף בתנור
עוף בתנור מאת – אתי מור המרכיבים – 5-6 כרעיים 3-4 תפוא חתוכים ממש גס בצל אחד גדול לקוביות עגבניות שרי שלמות מלח פלפל טימין פטרוזיליה יבשה כף א.מרק פטריות כורכום גרידת לימון ומיץ מחצי לימון כף סילאן או דבש כף שמן זית אופן ההכנה – בקערה גדולה לערבב היטב את הירקות והתיבול ולהוסיף מעט […]
אומנם השקעה אבל שווה את כל העבודה לחמניות באו כמו במסעדה אסיאתית . לחמניות באו שהבת שלי הכינה, מפתיעות רכותת וטעימות. מאת – שרה דוידי המרכיבים- לבשר מפורק- קילו בשר מספר 5 2 בצלים חתוכים לרצועות 5-6 שיני שום 2 פלפל צ’ילי אדום חתוך 4 פרוסות ג’ינג’ר חתוכות לרצועות 3 כפות סוכר חום 1/3 כוס […]
רולדה אוורירית מאת – מירי משה המתכון ל2 רולדות: המרכיבים – 8 ביצים 1.5 כוסות סוכר כף מיץ לימון רבע כוס שמן 1.5 כוסות קמח 2 שקיות סוכר וניל 1 שקית אבקת אפיה 5 כפות אינסטנט פודינג וניל / שוקולד שמנת מתוקה להקצפה או שמנת צימחית להקצפה אופן ההכנה- מפרידים את הביצים. מקציפים את החלבונים, […]