קובה בורגול מטוגת אני עשיתי כמות כפולה מאת – בתאל משה המרכיבים – למעטפת: 2 וחצי כוסות בורגול (עדיפות לג’ריש) 1 כוס קמח 2 כפות שמן 1 כפית מלח 1/4 כפית פלפל שחור למלית: 300 גרם בשר בקר טחון 2 בצלים קטנים חתוכים לקוביות קטנות 5 שיני שום כתושות צרור פטרוזיליה צרור כוסברה כפית פלפל […]
ט”ו בשבט מגיע , חג לאילנות!! עוגת שבעת המינים, רכה ונמסה בפה!! מאת – נעומי ברוכין המרכיבים – 4 ביצים 3/4 כוס סוכר 3/4 כוס שמן 3/4 כוס מיץ תפוזים 2.5 כוסות קמח כפית וחצי אבקת אפיה חצי כפית אבקת סודה לשתייה אני שמתי תאנים יבשות, תמרים, משמשים יבשים, צימוקים, חמוציות, שקדים, אגוזי מלך, פקאנים, […]
עוגיות עם פירות יבשים מאת – גלית נאמן הכמות לכ 2 תבניות אינגלייש קייק. המרכיבים – כ- 2 כוסות בערך פירות יבשים מכל הסוגים שיש חופן אגוזי מלך – חצי כוס חופן שקדים- חצי כוס כוס קמח כוסמין מלא 3/4 כוס סוכר חום 1 אבקת אפייה תמצית וניל כפית קינמון 6 ביצים כפית ברנדי או […]
פשטידה יפה וצבעונית כמו ציור פשטידה עם כרוב , ברוקולי ובטטה.. והיא תמיד מצליחה. מאת – דליה בן חמו המרכיבים – רבע כרוב חתוך לחתיכות 3 בטטות קטנות חתוכות לקוביות ראש ברוקולי מאודה בצל 1 מטוגן 4-5 ביצים 2 כפות קמח 1 אבקת אפייה תבלינים: מלח, פלפל שחור ומרק עוף אופן הכנה – בתבנית אינגליש […]
עוגת שוקולד טעימה בטירוף וגם בריאה. מאת – מטי ורון עוגה אחת בתבנית אינגליש רגילה פשוטה המרכיבים- 2 ביצים, חצי כוס סוכר חום, חצי כוס שמן, כוס חלב שקדים, כפית תמצית וניל, 2 כפות סילאן, 3 כפות קקאו, כוס ורבע קמח כוסמין מלא, כפית אבקת אפייה. חופן אגוזי מלך שבורים אופן ההכנה- מחממים תנור ל […]
בורקס מהיר ממלאווח מאת – ליזט יחיאל המרכיבים- חבילת מלוואח 200 גרם גבינה בולגרית לפורר 100 צפתית מפורר 100 צהובה מגורדת ביצה אופן ההכנה – לערבב כל הגבינות . לחתוך כל עלה מלוואח לארבע להניח כף מהמלית לקפל ולסגור אפשר לחתוך מסביב את הבצק. לסדר על נייר אפיה למרוח בביצה לפזר שומשום קצח לאפות […]
נגיסי עוף בטמפורה מאת – Nira Peperovich המרכיבים- לטמפורה – כוס קמח כוסמין (או רגיל) חצי כוס קורנפלור כפית סודה לשתייה מלח פלפל שחור לפי טעם כוס מים קילו רצועות של חזה עוף לרוטב חמוץ מתוק- 3 שיני שום כתושים חתיכה מג’ינג’ר חצי כוס רוטב צ’ילי מעט פפריקה קצת מים אפשר גם קצת סויה […]
סלט פלפלים צלויים לשבת
סלט פלפלים צלויים לשבת מאת – תמר פרץ המרכיבים+אופן ההכנה – לצלות על הגז גמבות לקלף ולפרוס . לשים בקופסא , ולהוסיף שום פרוס , גבעול כרפס קצוץ מלח פלפל לבן וקצת צילי חריף לימון ושמן זית. מומלץ לתת לזה לשבת בתחמיץ לפחות יום אחד.
רולדת וניל עם קרם שוקולד של פעם מאת – ורד כהן (המתכון של פרח גבסו) המרכיבים – *כוס המדידה היא כוס חד פעמית לשתייה חמה* לבלילת הרולדה: 4 ביצים גדולות מופרדות חצי כוס סוכר+סוכר וניל כוס קמח תופח 4 כפות שמן לקרם שוקולד : 4 כפות מים 4 כפות סוכר כף ורבע קקאו/שוקולית 100 […]
מגולגלות עם פירות יבשים מאת – דליה דדון המרכיבים – 3 כוסות קמח תופח 3 כפות סוכר קורט מלח 3 כפות מיץ תפוזים 200 גרם מחמאה או מרגרינה או חמאה ממרח שוקולד או ממרח תמרים פירות יבשים קצוצים איזה שאוהבים גם אגוזים קצוצים אופן ההכנה – לבצק , לערבב את כל החומרים ביחד ואם […]