עוגת גבינה קלה בחושה מאת – נעמי שושן מרכיבים – 750 גרם גבינה לבנה 250 גרם גבינת שמנת 4 ביצים כוס סוכר 3 כפות פודינג וניל 3 כפות קורנפלור אופן ההכנה – מערבבים בקערה את הגבינות, ואת שאר המרכיבים ושופכים לתבנית קפיצית משומנת בקוטר 20 ס”מ. אופים כשעה על 140 מעלות. כשהעוגה מוכנה ולאחר קירור, […]
טוב אם עדין לא הכנתם את הדבר המושלם הזה אז רוצו להכיו בכלום עבודה אין יותר טעים מזה- מאת – אריאלה אביטן המרכיבים – חבילה עלי פילו כוס וחצי טחינה גולמית כוס וחצי א.סוכר כוס וחצי בוטנים טחונים מעט ציפורן טחון רבע כפית קינמון אופן ההכנה – לערבב מרכיבים לתערובת אחידה. לרסס בשמן כל עלה […]
טיפ ממני – אלונה גורן חבר כשאני אופה מיד אחרי שהעוגה מתקררת אני חותכת הקצוות ומניחה בצד. העוגות שבתבניות גם חותכת ומרווחת בין החתיכות ולהקפאה. החיתוך ויצירת הרווח בין חתיכה לחתיכה מאפשר לי בהמשך להוציא מההקפאה פרוסות בודדות ולא להפשיר את כל העוגה בשביל כמה חתיכות בודדות. עוגת מייפל של אלונה:(הכמות לשני אינגלישקייק) המרכיבים […]
עוגת גזר עסיסית ורכה
עוגת גזר המתכון מאת – אור- לי כרמלי בסון המרכיבים- 3 ביצים 3/4 כוס סוכר רגיל 3/4 כוס סוכר חום בהיר 3/4 כוס שמן 1/4 כוס מים כוס וחצי כוס קמח כפית אבקת אפיה כפית אבקת סודה לשתיה 4 גזרים מגורדים חצי כפית מלח כף קינמון לקצפת – כוס חלב שמנת מתוקה חבילת אינסטנט פודינג […]
מגולגלות תמרים מאת – מירי הרוש עפ”י מתכון של נאוה מלכה מקילו קמח – יוצא בצק גדול להמון עוגיות אפשר להקטין בחצי את הכמות המרכיבים – קילו קמח רבע כוס סוכר 2 שקיות סוכר וניל 2 שקיות אבקת אפיה. 3/4 כוס שמן 400 גרם חמאה או תחליף כוס מיץ תפוזים או מים המילוי- ממרח תמרים […]
ארוחת צהריים פשוטה וטעימה מתכון מהמם של Lian Rahamim הכינה – Gil Bendalak עוף ותפוחי אדמה מתבשל 3 שעות על הגז יוצא פגז. המרכיבים- חלקי עוף תפוחי אדמה לפרוסות 2 בצלים כורכום פלפל שחור מרק עוף קצת מלח 4 עלי סלרי (כרפס) פרוסים 3 שיני שום פרוס אופן ההכנה – מרתיחה את העוף כחצי שעה […]
עוגת בננה וקינמון
עוגת בננה וקינמון מהירה וקלה – מאת דפנה סער כשיש בננות רכות הכנתי אותה במהירות המרכיבים- 2 בננות מעוכות כוס סוכר חום כפית וניל חצי כוס חלב /מים/מיץ 1/2 כוס שמן כפית קינמון 3 ביצים 2 כוסות קמח (אפשר מלא,כוסמין) שקית אבקת אפייה אופן ההכנה – לערבב את כל המצרכים לפי הסדר עד שמתקבלת תערובת […]
סלט חומוס חצילים מיוחד ומופלא המתכון מאת – אבי שריד המרכיבים – כוס חומוס (אפשר להשתמש בחומוס מבושל) בצל 12 שיני שום שלמות פלפל ירוק חריף כ – 20 עגבניות שרי חציל חתוך לקוביות מלח פלפל שחור פפריקה חופן כוסברה קצוצה מעט נענע יבשה אופן ההכנה – השריתי כוס חומוס לילה קודם עם חצי […]
בשר אסאדו בתנור מתאים לארוחת שבת וחגים. טעים בטירוף😋 בשר שמתבשל בטעמים של עצמו אין צורך בשום תבלין מאת – מרי שרעבי המרכיבים– בשר אסאדו כמות לפי הסועדים 2 קילו בערך מעט שמן זית פלפל שחור גרוס מעט מלח גס. אופן ההכנה– מברישים את הבשר בשמן זית זורים מעליו ומתחתיו פלפל שחור גרוס ומלח גס. […]
לאוהבי חצילים מטוגנים, אשמח לשתף אתכם בטיפים שלי מאת – דרורית אוברפרשט 1 לקלוף את החציל פס כן פס לא (כמו זברה) 2 לפרוס לעובי של 1 ס”מ 3 לפזר מלח על כל חציל בשני הכיוונים (לא הרבה מלח מפני שזה לא עובר שטיפה) 4 לנעוץ בתוך שיפוד עץ את כל החצילים, ולהניח על סיר […]