פלפל ❤❤צ’ומה ❤❤מתכון אשש ❤ יפית הכינה עפ”י מתכון של ירדנה מאת – ירדנה ג’נאח המרכיבים- 300 גרם פפריקה חריפה/אפשר צ’ילי חריף 150 גרם פפריקה מתוקה 10 ראשי שום טרי וכתוש 2 כפות כמון 2 כפות כרוויה ושמן כמה שנכנס עד לריכוך הפפריקה ❤ אופן ההכנה – לערבב היטב לאחסן בקופסאות אטומות . ולהכניס […]
קציצות טונה מקופסאות שימורים מאת – אתי מלול קציצות טונה ברוטב חריף המרכיבים- 4 קופסאות טונה (לסנן)להשאיר קצת שמן 1 בצל גדול לגרד בפומפיה 1/4 חבילה פטרוזליה 1/4חבילה כוסברה 5/6 שיני שום כתושות כוס פירורי לחם 3 ביצים פפריקה מתוקה כפית כמון כפית מלח פלפל שחור רבע כפית כורכום אופן ההכנה – לערבב הכל יחד […]
קציצות דגים של פעם כמו בבית הספר מאת –Avi Maoz אני חוזר אחורה בזמן – בערך 60 שנה בבית הספר כיתה א אור החיים בשכונת נחלאות בירושלים שם למדתי, היות והתקופה הייתה דלה באמצעים ורוב השכונה הייתה במצב כלכלי קשה היה הסדר של ארוחה חמה בבית הספר, ומכל הארוחות שהיו אהבתי את קציצות הדגים לקח […]
עוגיות קורבייה ♥️ אריאלה גולדמן • כמות: בערך 45 עוגיות • כוס מידה לאפייה 240 מל • תבניות תנור עם נייר אפייה • אפייה בתוכנית אפייה רגילה ( ללא טורבו) המרכיבים– 150 גרם חמאה רכה בטמפ החדר ( לא מומסת)- אל תנסו להמיר לתחליף שומן אחר כי ישתנה מירקם הבצק! 100 גרם אבקת סוכר […]
בורקס גבינה מבצק פריך נעים וקל לעבודה . מאת – אילנה לוי💞 המרכיבים- הבצק: 3.5 כוסות קמח ( חצי ק”ג), 200 גר’ חמאה רכה חתוכה לקוביות שמנת חמוצה אבקת אפיה כפית שטוחה מלח. אופן ההכנה – ללוש את כל חומרי הבצק לקבלת בצק אחיד וחלק, אם הבצק עדיין יבש אפשר להוסיף מעט שמן זית. מתקבל […]
מז’וזין – מחותנים זוג סרדינים במילוי עשבי תיבול פיקנטי, מטוגנים אין על אוכל מרוקאי מאת – ג’וזט רביב המתכון שכולם מכירים הודות לתוכנית מאסטר שף השגתי לכם מתכון פצצה המרכיבים – דגי סרדין טרי להשיג אצל דייגים ביפו, עכו או בחנות דגים. כוסברה פטרוזיליה שום אריסה פפריקה כמון מלח פלפל לימון כבוש ההכנה – לנקות […]
לביבות גבינה של הסבתא לביבות גבינה מתוקות מאת – Malca Kroytoru המרכיבים- 250 ג’ גבינה לבנה ביצה גדולה 2 כפות סוכר כפית תמצית וניל קליפת לימון מגורדת 4 כפות גדושות קמח תופח. אבקת סוכר לפיזור על הלביבות. להגשה – שמנת חמוצה וריבת תות שדה אופן ההכנה – לערבב את כל המרכיבים ולטגן משני הצדדים על […]
עוגיות ריפעת ממרוקו
רייפעת עוגיות מרוקאיות המרכיבים – קג קמח אבקת אפיה 2 ביצים כוס סוכר 200 גרם חמאה/מרגרינה כוס שמן חצי כוס שומשום 2 כפות גדושות תבלין זרעים אניס,שומר חצי כפית מלח כוס מים או מיץ אופן ההכנה – את כל המרכיבים לערבב במיקסר עם וו לישה לתערובת חלקה. לתת לבצק מנוחה כחצי שעה במקרר. לחלק […]
לחמניות פריקסה דוגמניות
לחמניות פריקסה מאת – לוסי וייצמן פריקסה דוגמניות המרכיבים – קילו קמח 2 כפות שמרים 2 כפות סוכר כף מלח ביצה אבקת אפיה 1/4 כוס שמן בערך 3 כוסות מים כף ערק אופן ההכנה- נשים כל המרכיבים במיקסר ונלוש 10 דקות. התפחה מכוסה 40 דקות. נחלק ל- 18 או 15 נרדד וניצור צורה של לחמניה […]
עוגת שזיפים עם בצק גבינה לבנה מהמטבח האיטלקי מאת – Judy Palti המריכיבים – כוס מידה אוניברסאלית 240 מ”ל . 8 שזיפים 4 ביצים 1 כוס סוכר גביע גבינה לבנה 5% 250 גר’ שתי כוסות קמח 2 כפיות אבקת אפייה חצי כוס שמן אופן ההכנה – לחמם תנור ל 170 מעלות טורבו. לשמן ולקמח תבנית […]