שוקיים ברוטב חלומי מאת – Naomi Beroukhim המרכיבים- 12 שוקיים ללא עור, אפשר גם עם העור המרכיבים למרינדה – 8 שיני שום קצוצים דק 1/4 כוס סויה מיץ מלימון אחד 2 כפות דבש 2 כפות צילי 2 כפות רוטב אדום חריף 2 כפות שמן סומסום אופן ההכנה – לערבב טוב טוב את המרכיבים, ולצקת על […]
ג’חנון אסלי תיימני תוצרת בית שבת אצלנו אוכלים ג’חנון מאת – רחלי מוקרי קילו קמח 5 כפות סוכר כפית מלאה מלח 5 כפות סילאן מים 2 וחצי כוסות לפי הצורך כפית אבקת אפייה בערך – 300 -250 גרם מרגרינה או חמאה רכה למרוח אופן ההכנה – נלוש את המרכיבים במיקסר 10 דקות לבצק נעים וגמיש […]
קבב בתוך פיתה – איזה רעיון מדליק הבשר והפיתה יחד הכינה נעמי ברוכין קבב בפיתה המרכיבים- קילו וחצי בשר בקר טחון(עם שומן) בצל אחד גדול חתוך לקוביות קטנות! פטרוזיליה או כוסברה קצוצים מלח , פלפל שחור כמון כורכום ופפריקה חריפה פיתות ההכנה – מערבבים הכל יחד ויוצרים כדורים גדולים. חותכים את הפיתה בצד אחד […]
עוגות שמרים קראנ’ץ שוקולד ואגוזים מאת- שרונה זאבי המרכיבים – 1 קילו קמח 2 כפות שמרים יבשים חצי כוס סוכר 3 ביצים L 2 סוכר ווניל חצי כפית מלח 100 גרם מרגרינה או חמאה מומסת חצי כוס שמן כוס וחצי מים אופן ההכנה – בקערת המיקסר עם וו לישה, ללוש הכל ביחד 10 דקות , […]
מתכון ללחמניות משגעות מתוקות בטעם וניל מאת – Dalia Sinay המרכיבים – הכוס היא כוס 240 אוניברסלית 1 קילו קמח רגיל או קמח לחם 1 אבקת אפיה 1 יחידה של סוכר וניל 1 ביצה 2 כפות שמרים יבשים או שמרית ומשפר 4 כפות סוכר 1 כף מלח כף – מעט משקה אלכוהולי, ברנדי 20 גרם […]
טולומבה בצורה קצת שונה מאת – ירדנה ג’אנח המרכיבים- כוס מים 50 גרם חמאה או מחמאה כף סוכר קורט מלח כוס קמח שלוש ביצים 3 כפות סולת המרכיבים לסירופ- כוס וחצי מים כוס וחצי סוכר פרוסות לימון להרתיח הכל בסיר עד שמתקבל סירופ מעט סמיך הכנת הבצק לקחת כוס מים ולשים בסיר ,להוסיף את החמאה […]
מתכון לעוגת גזר: מאת – אוריה שמעון המרכיבים – (לי יצא שלוש תבניות אינגליש) 2.5 כוסות קמח כוס וחצי סוכר 1 כפית אבקת אפייה 1 כפית סודה לשתייה 1 כפית קינמון טחון 4 ביצים 1 כוס שמן 6 גזרים קלופים ומגורדים חצי כוס אגוזים קצוצים אבקת סוכר אופן ההכנה – 1. משמנים תבנית אפייה. 2. […]
סלט מחציל קלוי מאת – צביה אורן המרכיבים – 2 חצילים 1 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות 1 פלפל צהוב או כתום, חתוך לקוביות קטנות 2 שיני שום כתושים 1/4 כוס פטרוזליה קצוצה דק דק מלח, פלפל שחור, 2 -3 כפות מיץ לימון אופן ההכנה – לקלות את החציל על האש או בתנור, מכל […]
סלט פרפרי פסטה…. מאת – כוכבה אילוז המרכיבים – חבילה של פסטה פרפרים 2 בצלים קופסאת זיתים (או שחורים ,או ירוקים ) שמיר מלח פלפל שחור גרוס אופן ההכנה – לבשל את הפסטה לפי הוראות היצרן , לסנן ולקרר. לקצוץ את הבצל ולטגן עד השחמה , לסגור את הגז להוסיף זיתים ,ואת התבלינים ולערבב . […]
תבשיל בסיר אחד של אורז ועוף תיאלנדי שנקרא khao mok gai. מאת –Galit Ben Aharon המרכיבים- חלקי עוף- שוקיים/כרעיים /פרגיות 3 שיני שום רבע כפית ג’ינגר 3 גבעולי כוסברה חצי כוס קרם קוקוס כף אבקת קארי חצי כפית כורכום 2 כפיות פיש סוס (לא חובה ) עגבניה 2 כוסות אורז 2 עלי דפנה מקל קינמון […]